YAVUZELİ KAYMAKAMI DERHAL ÖZÜR DİLEMELİ VE İSTİFA ETMELİDİR

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube başkanı Bekir AVAN’ın Yavuzeli Kaymakamının İlçe Temsilcimize ettiği küfür, yaptığı hakaret ve tehditleriyle ilgili 11/10/2011 tarihli basın açıklaması.

Yavuzeli Kaymakamı Derhal Özür Dile ve İstifa Et....

10 Ekim 2011 pazartesi günü, saat 15:47 ‘de Türk Eğitim-Sen Yavuzeli ilçe temsilcimiz Mehmet Altunbaş, 0342 641 27 28 ve 0342 641 27 27 nolu telefonlardan ve saat 16:07 itibariyle de 0505 540 14 71 numaralı telefonla tekrar aranarak acilen Yavuzeli Kaymakamlığına çağırılmıştır.

Temsilcimiz Mehmet Altunbaş 16:20 itibariyle Kaymakamlığa gitmiş ve 15 dakika Kaymakamlık makam odası önünde bekletilmiş ve daha sonra kaymakamlık koruması tarafından cep telefonu ve çantası üzerinden alınıp el konarak kaymakamlık makamına alınmıştır.

Yavuzeli Kaymakamı Cihat Arık tarafından, sendikamızla ve ilçe temsilciliğimizle herhangi bir bağı olmayan bir internet sitesinde çıkan, Yavuzeli Milli Eğitimini konu alan bir haberden dolayı İlçe Temsilcimiz Mehmet Altunbaş suçlanarak temsilcimize, ağır küfürler edilerek hakaretler yapılmış ve  temsilcimiz tehdit edilmiştir.

Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi ilçelerde layıkıyla temsil eden bütün kaymakamlarımızı tenzih ediyorum. 10 Ekim 2011 tarihinde Gaziantep ilimize bağlı Yavuzeli İlçesi Kaymakamı Cihat Arık’ı  yaptığı insanlığa sığmayan davranışlardan, ağır hakaretlerden, ettiği küfürlerden ve tehditten, insanlığa sığmayan, onur kırıcı, utanç duyduğumuz bu davranış ve sözlerinden dolayı esefle kınıyorum.

Olay şöyle cereyan etmiştir:

Kaymakam tarafından, İlçe temsilcimiz Mehmet Altunbaş’a sert bir üslupla oturması ve haberin yayımlandığı sitedeki olayları anlatması istemiştir.

       Mehmet Altunbaş ise;  Söz konusu sitedeki haberden cuma ya da cumartesi günü (7/8.10.2011) haberinin olduğunu facebook adlı sitede birçok Yavuzeli’linin haberi paylaştığını görünce kendisinin bakıp incelediğini, facebook’ta haberi paylaşan Bayram AYTEKİN in çocukluk arkadaşı olduğunu, haberi paylaştıktan sonra sıkıntı yaşamaması için paylaşımı kaldırması gerektiğini söylediğini ifade etmiştir.

        Buna rağmen, Yavuzeli Kaymakamı Cihat Arık tarafından İlçe Temsilcimiz Mehmet Altunbaş’a yapılan hakaretler ve tehditler aşağıdaki şekildedir.

        – Bayram AYTEKİN denen … çocuğu, anasını … ne bilir beni. O piyon. Haberi olmaz böyle şeylerden. O haberi yapanın anasını avradını, sitenin de anasını avradını … .

        – Habere bakmış ve haberi beğenmişsin. Hatta Erhan DAĞLI denen … çocuğu da haberi beğenmiş. Ben haberi yapanların anasını mı … ?

        – Ben de Mehmet ALTUNBAŞ … … verir. Herkes onu … , hatta ben de … deyip facebook’ta yayınlasam, sonra haberi beğensem ne yaparsın?

        – Siz Yavuzeli’liler ancak Alici, Kemalci ( Yavuzeli ilçesinin eski ve şu anki belediye başkanları) olursunuz, … Alisini Kemalini. Adam mısınız, size sizi … yarar. 53 yıldır birbirinizi … , ben de mi … ? Mustafa Altunbaş’ın …. mı … ? O da benle uğraşıyor. (Aynı şekilde Sinan DALKILIÇ’a da küfretmiştir.) Neden bana düşmansınız?

         – Sürekli izleniyorsunuz, arkadaşlarınızı çevrenizi tanıyorum, iki adam tutarak evinizi taşlatırım, gerekirse dövdürürüm. Polis ve jandarmayla aracınızı durdurup ceza yazdırırım, polise hakaretten içeri attırırım, aracınıza iki poşet esrar koydururum.

          – Her gün okula gelip ana avrat küfretsem, … …. hoşunuza gider, o zaman, beni seversiniz. Her yerde açık arayacağım. Çünkü size, Yavuzeli’liye …  yarar.

          – Diyarbakırlı’yım, PKK’lı deseydin bu kadar zoruma gitmezdi. Cemaatçi demeselerdi. … cemaati. Sen Ülkücümüsün, … senin ülkücülüğünü, ülkü’den, ülke’den ne anlarsınız? … kadar beyinle… Sendikanızı … mi ben lan. Defol git. şeklindedir. Not:Yavuzeli ilçe temsilcimizin bize verdiği dilekçede anlattığı olaylarda çok fazla argo kelime olması nedeniyle yazımızın birçok yerinde noktalama işretleri kullanılmıştır.

Yavuzeli İlçemizin Kaymakamı Cihat Arık, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi temsil ederken bir kaymakam’ın yapmayacağı davranışları yapmış ve söylemeyeceği sözleri söylemiştir. Yavuzeli İlçe Kaymakamı Cihat Arık, bulunduğu görev ve makamı lekelemiş, devletimizin itibar ve onurunu ayaklar altına almıştır. Yavuzeli kaymakamımızdan devletimizin bu önemli makam ve görevinden derhal istifa etmesini bekliyoruz.

Yavuzeli kaymakamımız Cihat Arık’ın  amirliğini yaptığı insanlardan, İlçe Temsilcimiz Mehmet ALTUNBAŞ’tan,  ilçedeki bütün üyelerimiz ve öğretmenlerden özür dilemesini bekliyoruz.

Yine  isimler vererek küfrettiği Yavuzeli halkından, küfrettiği cemaatten, özür dilemesini bekliyoruz.

İlçe Temsilcimiz Mehmet ALTUNBAŞ öncelikle bir öğretmen, sonrasında Türk Eğitim-Sen’in üyesi ve Şubemizin Yavuzeli İlçe Temsilcisidir. Yavuzeli Kaymakamının bütün öğretmenlerden ve sendikamızdan özür dilemesini bekliyoruz.

Yavuzeli kaymakamını ülkücülüğe ve ülkücülere ettiği küfür ve hakaretlerden dolayı, ülkücü camiadan özür dilemesini bekliyoruz.

Bütün bu sözlerin bir kaymakama ne kadar yakıştığını takdirlerinize sunarken, bu tarihten sonra, Yavuzeli İlçe Temsilcimiz Mehmet Altunbaş’ın başına gelebilecek her türlü olumsuz olaydan Kaymakam Cihat Arık’ı sorumlu tutacağımızın bilinmesini isteriz.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcımıza, Yavuzeli İlçe Kaymakamının üyemiz ve İlçe temsilcimiz Mehmet ALTUNBAŞ’a ettiği ağır küfürler, yaptığı hakaretler ve tehditlerden dolayı soruşturma açması için basın yoluyla suç duyurusunda bulunuyor, soruşturma açmaya davet ediyorum.

Sayın Gaziantep Valimiz ve İçişleri Bakanlığımızın, Yavuzeli İlçe Kaymakam’ımız Cihat Arık’ı soruşturmanın selameti açısından açığa almasını talep ediyorum.

Kamuoyuna saygılarımla.                                                                                                        

                                                                                                                   Bekir AVAN

                                                                                                                   Şube Başkanı

 

Son Haberler

ACIMIZ BÜYÜK, ÜYEMİZ AHMET YAŞAR BOZKURT’U KAYBETTİK

Şehitkamil ilçemize bağlı Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcısı olarak...

8. OLAĞAN GENEL KURUL SÜRECİMİZ BAŞLIYOR

TÜRK EĞİTİM-SEN GAZİANTEP 1 NOLU ŞUBE 8. OLAĞAN GENEL KURULU, DELEGE SEÇİMLERİ İLANI Türk Eğitim-Sen Merkez...

TÜRK EĞİTİM-SEN DÖRT EYLEM KARARINI YENİLEDİ

SERBEST KIYAFET EYLEM KARARI AÇIKLAMA Türk Eğitim-Sen Merkez Yönetim Kurulumuz 15.03.2013, 31.12.2014, 05.10.2015, 16.09.2017, 14.09.2018,...

Taziye: Adem ŞİRİN

Üyemiz ve Şehitkamil, İstanbul Gaziantepliler Anadolu Lisesi öğretmeni Adem ŞİRİN’in babası Haci Mustafa ŞİRİN...