tesgaziantep logo
Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Resmi Sitesi

Seçmeli Kur’an Eğitimi ve İmam Hatipler

tesakademi

          Kafalarda soru işaretleriyle (4+4+4) yasalaştı.   Her şey  söylendi. Basın açıklaması, eylemi yapıldı. Protestoları sert geçti. Meclis kesintili eğitim görüşmelerinde savaş alanına döndü. Pek çok yandaşa Rant kapısı olacağı  dile getirildi. En güzel  tarafı ise Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in hayatının, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulması oldu.  İmam Hatiplerin ortaokul bölümlerinin açılmasının yasallaşması olumlu karşılandı.

        Toplumumuz için önemli olan bu iki hususu gerçekleştiren meclisimizin güzide iki parti grubunu kutlamak yerinde olacak. Kesintilide  belirsizliğini koruyan paket programların dışına çıkartılarak net bir şekilde yasada  Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in hayatının, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulması  ve  İmam Hatiplerin ortaokul bölümlerinin açılmasına yer verilmesi gelecek nesillerin eğitimi için olumlu bir adım olmuştur.

       Din eğitimi merdiven altı eğitimi olmaktan kurtarılmıştır. Din eğitiminin devlet okullarında yapılması sağlanmıştır. Milliyetçi ,muhafazakar nesillerin yetişmesindeki sancılar ortadan kaldırılmıştır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin ahlaklı yetişmesine zemin hazırlanmıştır. Peygamberimizin güzel ahlakının tek elden aktarılması sağlanmıştır. İslam dinine sokulacak fitne fesat ve batıl inanışlar engellenmiş olunacaktır. Küreselleşmiş dünyada gençliğimizin din eğitimi alması gelecek nesillerin daha sağlam  karakterli olmasını sağlayacaktır.

        Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in hayatını içeren dersin haftada en az üç saat şekilde programlanıp içeriğinin çocuklarımızın gelişim evrelerine uygun olarak verilmesi çalışmalarının üzerinde durulması şarttır. Bu dersi verecek  Din Kültür öğretmenlerine gerekli kurs ve eğitim programları bir an önce verilmelidir. İlgili dersler  önümüzdeki eğitim öğretim yılında müfredata girmelidir. Sağından solundan kesilmemeli tam anlamıyla bu dersin hakkı verilmelidir. Nüfusunun %95’i Müslüman  olan bir ülkede  okullarda din eğitiminin verilmesinden korkulmamalıdır.

        Nesillerin geleceği  verilecek eğitimin kalitesine bağlıdır. Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in hayatını içeren dersin müfredatı hazırlanırken ailelerin beklentileri ve çocukların ruhsal durumları unutulmamalıdır. Her yaşa ve evreye göre hassas davranılıp kalıcı ve etkin bir eğitim verilmesi amaçlanmalıdır.

        Yirmisekiz  Şubatla özleşen İmam Hatiplerin orta bölümlerinin açılması milliyetçi ,muhafazakar nesillerin yetişmesi için önemli bir adımdır. Programlarının seçilmesinden tutun müfredatının oluşmasına kadar her evresinin oluşturulmasında hassas davranılmalıdır. Çocuklarımız bıktırılmamalı, şunun bunun müridi olacak yaklaşımlardan kaçınılmalıdır. Bu okullar tam bir evrensel  eğitim yuvası olmalıdır. Lise türlerine kaynak teşkil edecek şekilde dizayn edilmelidir. Ayrıca lise türlerinin ortaokul bölümlerinin açılmasına imkan verecek çalışmalara da başlanmalıdır.

      Birkaç yıl sancılı geçecektir. Topluma Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in hayatını içeren dersin  ve İmam Hatiplerin ortaokul bölümlerinin açılmasının anlatılması gerekmektedir. Çocuklarımızı ümmet zihniyeti  ile yetiştirme tarzı tuzağına düşmeden eğitim vermeye özen göstermeliyiz. Milliyetçi muhafazakar nesiller çağdaş eğitimin yapılması  sonucu oluşacaktır. Gençliğin düştüğü bataklıktan kurtulmasının tek çaresi budur. Geçmiş ile hesaplaşma bırakılmalıdır. Yüzleşerek hedefler seçilmelidir.

118 views

tesakademi
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ