tesgaziantep logo
Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Resmi Sitesi

Aşamalı Devamsızlık Yönetimi (ADEY)

tesakademi

MEB İlköğretim Genel Müdürlüğünden, aşamalı devamsızlık genelgesi

 

AŞAMALI DEVAMSIZLIK YÖNETİMİ UYGULAMA: “Devamsızlıkla ilgili olarak veliler eğitim öğretim yılı başında bilgilendirilir. e-Okulda çocuk ve veli bilgileri her eğitim öğretim döneminde güncellenir . Çocuğun izinli olduğunu ve geç kaldığını gösteren belgeler matbu hale getirilir. Çocukların devamsızlık yapmasını etkileyen okul yakınındaki mekân sahiplerine (İnternet kafe, oyun salonu vb) yönelik bilgilendirme çalışması yapılır. Okul Risk Takip Kurulu (Okul RİTA) kurulur.2Risk İhtiyaç Değerlendirmesi Formu (RİDEF) doldurulur. Temel Uygulamalar ADEY için çocuğun devamsızlıkları her gün düzenli olarak e-Okula işlenir. Çocuk okula bir veya yarım gün devamsızlık yaptığı takdirde telefonla velisi/ailesi aranır ve/veya yüz yüze görüşülür. Riskli devamsızlığı e-Okuldan takip edilir. Uygulanacak Aşamalı Eylem Planları, Eylemler ve Müdahaleler Riskli devamsızlığı olan çocukların, devamsızlık tipi belirlenir ve Aşamalı Eylem Planlarından birisi seçilir. Aşamalı Eylem Planına uygun eylem ve müdahaleler gerçekleştirilir ve e-Okulda Eylem/Müdahale ekranına işlenir. Çocuk okula dönmezse İlçe Risk Takip Kuruluna (İlçe RİTA) durum bildirilir veya hukuki yaptırım başlatılır. Çocuk okula dönerse en az iki dönem durumu izlenir.” Şeklinde özetlenmiştir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü Aşamalı Devamsızlık Yönetimi konusuna ilişkin olarak bir genelge ve uygulama kılavuzu yayımladı. 28 Agustos 2011 de yayınlanan genelgeyle, İlköğretim öğrencilerinin okula devamlarını sağlayarak, çocukların ilköğretimi zamanında diploma alarak tamamlamaları için devamsızlığın erken tanılamasını, değerlendirilmesini, devamsızlık yapan çocuğa yönelik bireyselleştirilmiş uygun müdahelenin yapılmasını sağlamak ve takibini yapmak amacıyla Aşamalı Devamsızlık Yönetimi  ( ADEY ) geliştirilmiş ve hazırlanan uygulama klavuzu İlköğretim Genel Müdürlüğü web sitesinde yer almaktadır.

Bu doğrultuda; ilk olarak okullarda Okul Risk Takip Kurulunun ( RİTA ) kurulması,

İlköğretim okulunda görev yapan tüm okuıl yöneticisi ve öğretmenlerin http://uzaktanegitim.meb.gov.tr adresindeki eğitime mebbis kullanıcı adı ve şifreleri ile katılmaları,

E Okul sisteminde ilgili alandaki Risk ve İhtiyaç Değerlendirme Formu’nu ( RİDEF ) her öğrenci için doldurmaları, (İlimiz okullarında e-okul sisteminde henüz bu modül aktif değildir.)

Devamsızlıkların günlük olarak e okul sistemine girmeleri istenmektedir.

İLGİLİ PROGRAM İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ…

10.928 views

tesakademi
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ