76. MADDEYE GÖRE YAPILAN ATAMALARA BİR İPTAL KARARI DAHA (3)

     

76. maddeye dayanarak keyfi olarak yapılan atamaların üyelerimiz adına peşini bırakmayacağımızı ve bu yolda yargının gücüyle haklılığımızı ispatlayacağımızı biliyorduk. Bu yönde açılan davalarda olumlu kararlar almaya devam ediyoruz.

  Üyelerimiz ve eğitim camiası adına hukuk kurallarına uygun iş ve işlemlerin yapılması gerekliliğini savunmaktan asla imtina etmeden çalışmalarımızı kararlılıkla devam ettireceğiz. Kırıkkale İdare Mahkemesinin 28.04.2009 tarihli kararı ile haklılığımız ortaya çıkmış ve adaletin yerini bulması adına önemli bir adım daha atılmıştır.

      

Sendika olarak mağduriyetlerin idare mahkemeleri nezdinde somutlaşması adına üyelerimizin bireysel olarak davalarını açmalarını önemle vurguluyoruz. Sendikamız adına açılan davalarda ehliyet yönünden sorunlar yaşanabileceğini düşünerek, hukuki desteğimizi ve enerjimizi üyelerimiz için harcayarak davaların üyelerimiz adına açılarak, sonuçlarının daha sağlıklı olacağı kanaatindeyiz. Ancak Milli Eğitim Bakanlığına geçtiğimiz günlerde göndermiş olduğumuz yazımız ile 76. maddeye dayanarak yapılan bütün usulsüz atamaların iptalini talep etmiştik. Gelecek olan cevabi yazıya binaen Sendika olarak da Danıştay’da toplu iptal davası sürecini başlatacak ve mağduriyetlerin ortadan kalkması için elimizden geleni yapacağız.

       İlgili mahkeme kararı için tıklayınız.

       Bu süreçte de usulsüz atamalar nedeni ile mağdur olan üyelerimizin Sendikamıza bizleri yetkilendirir bir dilekçe göndermesini tekrar talep ediyoruz. Gelecek olan yetkilendirme dilekçeleri ile Sendika olarak açacağımız davamızda çok daha güçlü görüneceğimiz muhakkaktır. Kırıkkale İdare Mahkemesinin vermiş olduğu kararın açılmış ve açılacak davalarımıza ışık tutmasını umuyoruz.

  
      

Son Haberler

Taziye: Ayhan KEKLİK

Üyemiz ve Şehitkamil, Nilgün-İsmet Akınalan İlkokulu müdürümüz Ayhan KEKLİK’in kayın babası Mehmet Sait GÜRSEL...

MEB’İN NORM FAZLASI VE RESEN ÖĞRETMEN ATAMASI ZULME DÖNÜŞTÜ

MEB'İN NORM FAZLASI VE RESEN ÖĞRETMEN ATAMASI ZULME DÖNÜŞTÜNorm fazlası ve bağlı olarak yapılan...

2026 ZİYA GÖKALP YILI İLAN EDİLMELİDİR!

Türk Eğitim-Sen, Türk milletinin fikir ve kültür tarihine yön vermiş büyük mütefekkir Ziya Gökalp’in...

Taziye: Yalçın EKEN

Üyemiz Şahibey Feridun Oral İlkokulu Öğretmeni Yalçın EKEN'in Eşi Filiz EKEN yakalandığı amansız hastalık...