tesgaziantep logo
Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Resmi Sitesi

UCUBE PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİNE KARŞI EYLEM KARARI ALDIK

UCUBE PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİNE KARŞI EYLEM KARARI ALDIK
tesakademi

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından 12 ilde performans değerlendirmesi için pilot uygulama yapılacağı belirtilmiştir. Türk Eğitim-Sen Merkez Yönetim Kurulumuzun 25/10/2017 tarih ve 156 K. sayılı kararıyla, 12 ilde pilot olarak başlatılan ve daha sonrasında Türkiye geneline yaygınlaştırılacak olan performans değerlendirmesi çerçevesinde; okul müdürünün, meslektaşının, velinin ve öğrencinin öğretmeni değerlendireceği uygulamanın öğretmenler arasında çalışma barışını bozacağı, ayrıca böyle bir değerlendirmenin Türk milli eğitimine yarardan çok zarar vereceği kanaatiyle, üyelerimizin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı süresince, öğretmenler için değerlendirme yapmamalarına, karar verilmiştir.

İlgili Yönetim Kurulu Kararı için tıklayınız 

 

24 Ekim 2017 Tarihli Açıklama Aşağıda Olduğu Gibidir.

GENEL BAŞKAN: “UCUBE PERFORMANS SİSTEMİNİ KÖKTEN REDDEDİYORUZ”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in öğretmenlere performans değerlendirmesi için 12 ilde pilot uygulama yapacağına dair bir yazıyı valiliklere gönderdiğini söyleyerek bunun kaosun ayak sesi olacağını belirtti. Genel Başkan , “Öğretmen performansı sadece öğretmen bilgisi ya da sadece öğrenci başarısı ile ölçülebilecek bir şey değildir. Bu iddia dahi edilemez.” dedi.
Bir öğretmenin eğitim öğretim performansını ölçmek için önce bunu ölçebilecek donanıma sahip olmak gerektiğini belirten Koncuk, “Bu donanım kimde var?” diye sordu.
Genel Başkan ayrıca, “Pilot uygulamanın genişlemesi halinde, meslektaşıma performans notu vermiyorum ya da meslektaşımın performansı 100’dür eylemi yaparız.” diye konuştu.
Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
“MEB tarafından ekteki yazıyla 12 ilde performans değerlendirmesi için pilot uygulama yapılacağı belirtilmektedir. Bu kaosun ayak sesidir.
Güya bu yöntemle yöneticilerin, velilerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin birbirine not vermesiyle öğretmenlerin performansı hesap edilecekmiş.
MEB bunu, şuan pilot uygulama olarak başlatsa da, çıkarılan strateji belgesine dayanan sistem MEB bünyesinde ciddi sıkıntılar yaratacaktır.
Bir öğretmenin eğitim öğretimdeki performansını ölçmek için önce bunu ölçebilecek donanıma sahip olmak gerekir. Bu donanım kimde var?
Ayrıca öğretmenlerin başarısı ya da başarısızlığı bir tek parametreye bağlı değildir. Başarı çevresel etkenlerle birlikte düşünülmelidir.
Burada öğretmenin başarısı, öğrenci başarısı ile ölçülecekse, aile, kültürel çevre öğretmen etkisini doğrudan etkileyen önemdedir.
Öğretmen performansı sadece öğretmen bilgisi ya da sadece öğrenci başarısı ile ölçülebilecek bir şey değildir. Bu iddia dahi edilemez.
Kaldı ki, adam gibi bir yönetici atama sistemi kurgulayamayan, yurt sathında belli düzeyde bir eğitimi dahi başaramayanlar ne yapmaktadırlar?
MEB öğretmenler arasında torpili dahi önlemekten uzak bir anlayışla öğretmenin hangi performansını ölçme iddiasında bulunabilir? Akla zarar!
Siz önce öğretmeni ne yaparım da daha huzurlu kılarım, motivasyonlarını artırırım diye düşünün ve önce MEB’in performansı kaygısına düşün.
Buradan tüm üyelerimize duyuruyorum, öğretmeni birbirine hasım yapacak bu performans oyununu biz oynamayacağız. Gerekirse eylem kararı alırız.
Pilot uygulamanın genişlemesi halinde, meslektaşıma performans notu vermiyorum, ya da meslektaşımın performansı 100’dür eylemi yaparız.
Bu anlamsız, Türk milli eğitimine hiç bir yararı olmayan, öğretmeni öğrenciye değerlendiren ucube performans sistemini kökünden reddediyoruz.”

75 views

tesakademi
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ