ÖĞRENCİ ANDI KALDIRILAMAZ
Son zamanlarda belli kesimlerden öğrenci andının kaldırılmasıyla ilgili sesler yükselmektedir. Bu aymazlar, bölücü örgütün talebini dillendirmektedir. Etnik farklılıkları gerekçe göstererek, bulunulan bu talebe masumane bakmak mümkün değildir.
Öğrenci andı, İstiklal Marşı gibi değerlerimiz olmazsa olmazlarımızdır. Öğrenci andının kaldırılmasının tartışılması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden, Türkiye’nin üniter yapısından rahatsız olunduğu anlamına gelmektedir.
Ayrıca öğrenci andının okutulmasına karşı çıkılması, “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünün altında farklı anlamlar aranması anlaşılabilir bir durum değildir. Bu noktada Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’nun sözlerini bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Habertürk gazetesindeki haber için tıklayınız.
Habertürk gazetesindeki haber için tıklayınız. (2)
Milliyet gazetesindeki haber için tıklayınız.
Posta gazetesindeki haber için tıklayınız
6 views