MEB’ten ARGE İtirafı!
Milli Eğitim Bakanlığı il ve ilçelerde bulunan ARGE Birimlerinde kaç kişinin çalıştığını ne iş yapıldığını bu çalışanların standartlarının ve yeterliliklerinin ne olduğunu bilmediğini vermiş olduğu soru önergesi cevabında itiraf etmiştir.
Yozgat Milletvekili Sayın Mehmet EKİCİ tarafından TBMM Başkanlığına “AR-GE birimlerinin faaliyet ve projelerine ilişkin” 7/17096 esas sayılı soru önergesi sunulmuştur. Bu soruya MEB çok ilginç bir cevap vermiştir.
Verilen cevaba istinaden,eğitimcilerden gelen duyumlarıda doğrular niteliktedir. ARGE Birimlerinde yanlı, taraflı, yandaş ve hatırı sayılır kişilerin görevlendirilip rahat etmelerinin sağlandığını yönünde bilgiler alınmaktadır.
İl ve İlçelerde kurulan ARGELERDE Bir kişinin çalışıp onlarca kişinin yattığı yönünde bilgiler ve duyumlar da gelmektedir.MEB’in cavabı bunu doğrular tarzdadır.Ülkemizde son verilere göre 75 bin cıvarında ücretli öğretmen çalıştırılıyorsa eğitimcilerin büyük bir bölümünün ARGE Birimlerinde görevlendirildiği gerçeğini ortaya çıkartmaktadır.
MEB Şu soruların cevabını acilen kamuoyu ile paylaşmalıdır.
1-İl ve İlçe ARGELERDE kaç eğitimci görev almaktadır?
2-Bu eğitimcilerin ARGE ile ilgili Eğitim düzeyleri ne durumdadır?
3-ARGE yeterlilikleri ile ilgili almış oldukları kurs ve belgeleri mevcut mudur?
4-Hangi çalışmaları ne düzeyde yürütmektedirler?
5-Teknolojiyi kullanma düzeyleri ve bilgileri bu kişilerin ne durumdadır?
MEB’in soru önergesine verdiği yazılı cevap;
kamusitesi.com
kamusitesi.com
[Okunma: 1]
167 views