Anadolu Lisesine Dönüştürülen Liselerin Yöneticilerinin Ekders Ücretleri
Anadolu Lisesine Dönüştürülen Liselerin Müdür ve Müdür Başyardımcıları 25 Saat Müdür Yardımcıları 20 Saat Ek Ders Ücreti Alacak.
Anadolu Lisesine dönüştürülen liselerde görev yapan yöneticilerin alacakları ek ders ücretlerinin Esasların hangi maddesine göre hesaplanacağı hususunda birbirini tutmaz uygulamalar yaşanmıştır.
Anadolu Lisesine dönüştürülen liselerde görev yapan yöneticilerin alacakları ek ders ücretlerinin Esasların hangi maddesine göre hesaplanacağı hususunda birbirini tutmaz uygulamalar yaşanmıştır.
Bu nedenle 2010-2011 ders yılından itibaren kademeli olarak Anadolu lisesine dönüştürülen bir okulda müdür yardımcısı olarak görev yapan üyemizin başvurusu üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, 28.12.2010 tarih ve B.08.0.PGM.0.06.02.32-3909/77086 sayılı yazısı ile uygulamaya netlik getirmiştir.
Söz konusu yazıda; bu tür okullarda görev yapan yöneticilerin, okulun Anadolu lisesine dönüştürüldüğü ders yılının başlangıcından itibaren Ek Ders Esaslarının 10. Maddesinde Anadolu liselerinde görev yapan yöneticiler için öngörülen saatler üzerinden ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerektiği belirtilmiştir.
Bu durumda 2010-2011 ders yılından itibaren kademeli olarak Anadolu lisesine dönüştürülen liselerde görev yapan yöneticilerin ek ders ücretleri, 20 Eylül 2010 tarihinden itibaren, müdür ve müdür başyardımcıları için 25 saat, müdür yardımcıları için 20 saat üzerinden hesaplanıp ödenmelidir.
memurlarbiz.com
104 views