tesgaziantep logo
Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Resmi Sitesi

2011 Yılı Sözleşmelilerden Kesilen Damga Vergisi Geri Ödenmelidir.

tesakademi

    Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 25.02.2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Anılan Kanunun 83. maddesi ile; ” Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile döner sermaye işletmelerinin kadrolarında ve sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilen sözleşmeli personel ile yapılan hizmet sözleşmeleri” şeklinde bir düzenleme yürürlüğe girmiştir.

   657 sayılı Yasanın 4/b maddesi uyarınca sözleşmeli olarak istihdam edilen personelden 2011 yılına ait imzaladıkları sözleşmelere binaen damga vergisi kesilmiştir. Yukarıda anılan yasanın yürürlük tarihinden itibaren sözleşmenin bitim tarihine kadar kalan döneme ait damga vergisinin hesaplanarak sözleşmeli personele iade edilmesi gerekmektedir.

Bu nedenle haberimizin altında yer alan örnek dilekçe ile üyelerimizin kurumlarına başvuruda bulunarak 25.02.2011’den itibaren sözleşmelerinin bitim tarihine kadar kalan döneme ait peşin alınmış damga vergisinin hesaplanarak ödenmesini talep edebilirler.
 

İlgili dilekçe için tıklayınız

166 views

tesakademi
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ