tesgaziantep logo
Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Resmi Sitesi

Maaş Karşılığı Dersler 15 saate Eşitlenmelidir-DİLEKÇE KAMPANYASI

Maaş Karşılığı Dersler 15 saate Eşitlenmelidir-DİLEKÇE KAMPANYASI
tesakademi

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yıllardır devam eden ek ders adaletsizliğine karşı artık dur demenin zamanı gelmiştir. Aylık karşılığı okutulan ders saatlerindeki eşitsizlik nedeniyle sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, genel bilgi ve meslek dersi öğretmenleri “Aylık karşılığı ders”  görevinin haftalık 18 saat ile 20 saat olması nedeniyle ek ders kaybına uğramaktadırlar. Sınıf öğretmenleri ve anasınıfı öğretmenleri haftalık 3 saat, aylık 12 saat ek ders kaybına uğrarken genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri ise haftalık 5, aylık ise 20 saate varan ek ders kaybına uğramaktadırlar.

  1. Milli Eğitim Şurasında; bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması amacıyla ve Türk Eğitim-Sen’in teklifi üzerine “Branş ve sınıf öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları haftalık ders saatinin 15 ders saat olarak eşitlenmesi için yasal düzenleme yapılmalıdır.” şeklinde karar alınmıştır.

Aynı görevi yapan biz öğretmenlerin, alanlarının farklı olmasından dolayı aylık karşılığı girmek zorunda olunan haftalık ders saatleri ve buna istinaden ek ders ücretleri arasındaki bu farklılık adalet ve hakkaniyete uygun değildir. Söz konusu bu hüküm Anayasamızca koruma altına alınan “eşitlik ilkesine” de aykırılık arz etmektedir.

Bu bağlamda, 19. Milli Eğitim Şurası kararı da dikkate alınarak, tüm öğretmenlerin aylık karşılığı ders görevlerinin haftalık 15 saat olarak eşitlenmesi için ilgili kararda değişiklik yapılması için Türk Eğitim-Sen olarak dilekçe kampanyası başlatmış bulunuyoruz.

Dilekçeler Mayıs ayı sonunda yapılacak basın açıklamasıyla  Başbakanlık’a gönderilecektir.

                                                TÜRK EĞİTİM-SEN GAZİANTEP ŞUBESİ

Dilekçe örneği için TIKLAYINIZ

 

549 views

tesakademi
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ